En keksinyt otsikoksi muuta kun tuota kuuntelen nyt. Tulin käymään kotona kun menen kohta lääkärille. Pääsen taas valittamaan obsessioistani. Saa nähdä millainen masennus taas diagnosoidaan. Kasiluokalla diagnosoitiin keskivaikea, josta tuntui että selvisin... mutta Hamlet- siilin kuoleman jälkeen on taas masennus hiipinyt mieleen. (Hamlet, afrikkalainen kääpiösiili. Ensimmäinen lemmikkini, kaunein urossiili päällä siilimaan.)

Jes. Alkoi ahdistaa. Mutta tunnin kuluttua lähdenkin. Ehkä näen tänään T:tä. Joulukortteja haluaisin ruveta tekemään, mutta työharjoittelun ja säiden takia ei ole kunnolla joulufiilis. Kaikki tuntuu syksyiseltä, kun sataa vettä, on leutoa ja kun syksyn työharjoittelut ovat olleet aina loka-marraskuussa. Lasketaanhan marraskuu syksyyn, mutta haluaisin silti edes huurretta maahan ja ikkunoihin.

Tuossa tuli vadelmatartaletteja tehtäessä työkaveri P:n kanssa puheeksi fantasiakirjoittaminen ja peikot. Ja sitten seurasi kiinnostavaa keskustelua...

P: "Eihän peikkoja ole olemassa."
M: "Niin no... miten sitä nyt ottaa. Ei sitä tiiä."
P: "Sä siis haluaisit että niitä olis olemassa?"
M: "Jaa, en nyt tiiä."

En rupea tokaisemaan ihmisille suoraan että joo, minä luulen että peikkoja on, mutta ne eivät vain näyttäydy meille koska emme niihin usko. Sanoin kuitenkin, että tavallaan niitä voisi olla, koska uskontooni kuuluu kaikenlainen luonto yms.

P: "Mikä uskonto sulla sitten on?"
M: "Sellainen luonnonuskonto. Luonto on tärkeä ja kaikki tulee luonnosta. Wiccalaisuus."

Kyseli vähän miten wicca kirjoitetaan. Ja sitten tuli uteliaita kysymyksiä siitä, että mikä wiccan ideologia on, onko wiccassa jumalaa ja mitä mieltä olen maailmankaikkeuden synnystä. Ihan kiva siinä oli vastailla kun pääsi vauhtiin. En rupea mainostamaan wiccaa, koska emme yritä käännyttää ketään tai tuputtaa uskontoamme.

Kerroin hänelle sitten pääkohdat wiccasta, että on suuri voima, joka tulee luonnosta, ja joka jaetaan maskuliiniseen ja feminiiniseen voimaan, joita voi halutessa kutsua jumalaksi ja jumalattareksi. Kaksi pääsääntöä wiccalla on, 1. älä vahingoita luontoa, eläimiä ja muita ihmisiä. 2. teit sitten hyvää tai pahaa, se tulee kolminkertaisena takaisin.

Ja maailmankaikkeuden syntyyn vastasin sen, miten itse uskon. Eli on ollut alkuräjähdys, mutta siihen liittyi henkivoimia. Kietoutuivat maapallon henkisyydeksi.

Ihan kivahan siitä oli keskustella. En muutenkaan ole paljoa suuta avannut työharjoittelussa. Ja kyseinen henkilö tuntuu suhtautuvan asioihin rennosti, vaikka onkin itse uskovainen. Mielestäni on kiva, että kaksi eri uskonnon ja näkemyksen omaavaa ihmistä pystyy keskustelemaan rauhassa omista ideologioistaan ja uskonnoistaan.