Tässä tekemiäni Sacher-leivoksia. Niitähän ei saisi kutsua Sachereiksi koska ne eivät ole oikeita, mutta otimme vapauden. Tein niitä erään K:n kanssa, olimme tosiaan ainut ryhmä joka kokeili spritsata Sacherin tuohon noin 5cm leveään tilaan. Myöhemmin tosin pari muuta ryhmää kokeili samaa.
Sitten teimme Prinsessaleivoksia. Ensin otimme vetopohjia, joista leikkasimme kolme suikaletta, kostutimme sokerivedellä ja pursotimme niille diplomaattikermaa ja mansikkamarmeladia. Ensimmäisessä kuvassa nämä pursotetut kerrokset otettu pakkasesta ja päälle on kaulattu marsipaani.
Sitten jaoimme pötköt osiin ja leikkasimme kantit pois. Tomusokeri päällä. (tuo hillorasti merkintä, että nämä olivat minun ja A:n.)
Ja lopuksi yksittäinen leivos.
Oli todella hyvää. :D Noita oli aika helppo tehdä, luultavasti tehdään vielä toistekin. Ja menivät kaupassa aika nopsaan.
Yksi toinen päivä tehtiin kääretorttua, minä päällystin omani tummalla suklaalla ja spritsasin päälle kuvioita. Isompi kääretorttukakku on osa pellin pituista kääretorttua ja siksi näyttää vähän oudolta. Sisällä on täyte, jossa on liivatetta, kermaa, passion- ja raparperipyrettä, sokeria, pilkottua sitruunamelissaa ja rahkaa.
Kommentit