Minä ja K teimme gluteenittomia ja täysin allergisoimattomia (näin me otaksuimme) tuotteita, yhden makean ja yhden suolaisen. Nämä menivät tilaukseen ja niitä oli hauska tehdä. Makean puolen leivonnaisissa on japanilaiset daifuku mochit, joiden makean paputäytteen sijaan käytimme säilykepersikkaa. Emme pyöritelleet niitä perunajauhoissa, vaan tomusokerissa ja kuorrutimme ne pomadalla. Päälle tuli vadelma. Taikina tehtiin riisijauhoista, sokerista ja vedestä. Daifukut ovat ihan hyviä, mutta aika makeita.

Daifuku mochi

Suolaisen puolen leivonnaisissa oli sellaisia suupaloja kuin vehreitä riisikakkusia. Otimme muotilla pieniä pyöreitä riisikakkupohjia, levitimme siihen omatekoista yrttivoita (laktoositon voi, suola, maustepippuri, ruohosipuli), koristelimme riisikakut kurkkuviipaleella, persiljalla ja punajuurisiivuilla.

Vehreät riisikakut

Tässä yleiskuvaa meidän ja parin muun ryhmän tuotteista:

Erityisruokavalioiden lisäksi tilaukseen meni tavallisille ihmisille vol-au-venttejä, joihin tuli sisään vanilja- tai vanilliinikreemiä, päälle hedelmää ja sile. Nättejä olivat ja maistuivatkin hyvältä. Nuo kolme niitä joita koristelin.

 

Eräänä toisena päivänä teimme gluteenittomia marenkileivonnaisia: kaksi marenkia, joiden välissä on kermaa. Koko komeus kuorrutettu sivulta kermalla, kieritelty mantelilastuissa. Päälle pursotettiin kermaa ja koristeeksi tuli hedelmiä.