Työharjoittelu on onneksi melkein ohi. Enää neljä päivää ja sitten pääsen taas kouluun. Perjantaina tai torstaina, en ole varma, oli näytön arviointi. Ja koska 1-5 -asteikko on muutettu 1-3:ksi, ehdin olla varma että saan keskiarvoksi kakkosen, mutta kolmonen pamahti. Olen iloinen. Ja oli kiva nähdä ryhmänohjaajaammekin.

Joululahjat on ostettu, mutta mummolle ja kummitytölle täytyy tehdä vielä lahja. Haluaisin tehdä joulukarkkeja, mutta jos annan niitä mummolle, ne ovat vain tilapäistä taidetta. Äidinäitini on taiteilija ja hän arvostaa itsetehtyjä joululahjoja. Viime vuonna annoin hänelle lahjaksi itsetehdyn kalenterin, kuukauden jokaiselle päivälle luontokuva.

On stressiä joulusta. Tänään vietettiin pikkujoulua kotona ja syötiin valmiskinkkua ja perunalaatikkoa. Ihan hyvää, kunhan ei tämän jälkeen ennen jouluaattoa enää syödä. Hain kellarista kyntteliköt ja nyt kun näitä on jonkin aikaa katsonut, niin iskee sellainen "pakko saada noi pois, pakko saada noi pois, ei ole yulefiilis, en kestä".

Eilen olin ystäväni S:n kanssa Butterfly- nimisessä yökerhossa. En haluaisi mennä enää. Sisustus psykedeelinen kukkakuvioitu, ja kahta lajia ihmisiä: naiset pissiksiä, miehet lähinnä ulkomaalaisia. Ulkomaalaisia vastaan ei ole mitään, kunhan he vain käyttäytyvät nätisti eivätkä hamua heti sänkyyn. Oli öllöttävää mennä tanssilattialle kun

a) en ollut tanssinut vähään aikaan ja tuntui etten osaa ja
b) ulkomaalaiset katselivat nurkista ja miettivät kenet saisi kaadettua.

Kaverini S oli kuullut joltakin vanhalta kaveriltaan, että esim. juuri BF:ssä jotkut tekevät niin, että tulevat vasta yhdentoista jälkeen. Suunnitelmana se, että naiset jotka ovat tulleet aiemmin, ovat juoneet jo muutaman, jolloin heidät olisi helpompi voittaa puolelleen.

Kerran aiemmin kun olin BF:n entisen kuosin, Baarikärpäsen ja nykyisen risteymän välimaastoisessa yökerhossa (vaikeaa vaikeaa), niin joku tumma tuli pokaamaan. Sanoi nimekseen Fred ja sitten tuli kuuluisa lause:

"I think we have a soul connection."

Olin vaan että saletisti. Ja silloin S:ää yritti joku muu tumma, yritti sanoa että koska olen S:n kanssa, hän veisi minut autollaan S:n kotiin ja veisi S:n 'käymään' kotiinsa. Siis aivan varmasti menemme vieraan tumman miehen autoon. Tuskin viitsisin edes vieraan naisen autoon mennä.

Ei ole yhtään joulufiilis ja saan melkein ihottumaa siitä, kun ajattelen että tiistaina on jo joulukuu.