Olin ollut hieman liikaa poissa eräältä konditoriakurssilta, mutta korvasin tunteja iltaryhmän parissa neljän jälkeen. Minun piti tehdä kreemitäytekakku, joka onnistui ja josta olen ylpeä.

Ja sitten murheenkryyni: grillagemassasta tehty muna. Grillagemassa tehtiin isomaltoosista (sokerialkoholipuru), tärkkelyssiirapista ja pähkinästä. Käytin sitä mitä oli saatavilla ilman varastoon menemistä, eli mantelinlastua (joka näyttää parhaimmalta) ja kookoshiutaleita. Isomaltoosi sulatetaan valurautapaistinpannulla ja siihen sekoitetaan tärkkelyssiirappi. Lopulta mukaan laitetaan pähkinät ja massa kipataan öljytylle leivinpaperille. Sitten se kaulitaan toisen öljytyn leivinpaperin alla litteäksi. Odotellaan jäähtymistä vähän aikaa ja massan ollessa pehmeä kipataan öljytylle muotille.

Tasoitin munankuoret sileäksi. Kädessäni minulla oli puuvillahanskat ja niiden päällä kertakäyttöhanskat. Sitten leikkasin reunat pois ja katsoin, ettei massa ole takertunut muottiin kiinni. Hiljalleen massa jäähtyi ja lopulta kiinnitin puolikkaat yhteen koristeltuani ne pikeerillä (valkuainen, tomusokeri, sitruunahappo, väriaine).

Oi että kun on hieno!! Vuoret olivat ok, mutta kahden puolikkaan sovittaminen yhteen... Argh. Se oli hankalaa. Mutta marsipaania peittämään rumat saumat. :)