En ole vähään aikaan kirjoittanut, koska olen ollut työpäivien jälkeen niin väsynyt. Herään noin puoli viideltä, menen kuudeksi KakkuKeisarille ja pääsen siinä yhden aikaan. Tämä viikko on ollut vähän kivempi kuin ensimmäinen. Olen tehnyt mm.:

-tiramisuleivokset *kalvot muotteihin, massa sisään, tasoitus, jääkaappiin. Myöhemmin pakkasesta ulos, leivinpaperi irti, leivokset muotista pois, kaakaojauhe päälle, muovit pois, asettelu leivospapereille ja pakkauksiin.

-pizzat *tomaattikastike pohjalle, päälle juusto, sitten kinkkua, sitten pari ananaspalaa ja pizzamaustetta. Oli siellä myös kasvispizzoja, niitä en tosin ehtinyt tehdä.

-possukakkujen valmistuksen tarkkailua

-marenki-kahvikreemileivokset *kreemin levittäminen marenkipohjalle, kokoaminen, leikkaaminen

-tiskaus ja roskien vienti *siitä tuskin tarvitsee sanoa mitään. Mutta tiskaaminen on kivaa kun on pesukone. Ja astianpesunurkassa on lämmin.

-quichet *pohjien painelu vuokiin, munamaidon laittaminen täytteen päälle

-mansikkatäytekakut *pohjien kostutus, mansikkahillon ja kerman lätkäisy pohjalle, reunojen siistiminen, asettelu leivinpaperille

-voileipäkakut *leikkasin paloja sitruunoista, tomaateista ja kurkuista ja sain koristella kalavoileipäkakkuja, päälle tuli sitruunaa, kurkkua ja lohta

Tuossa joitakin. Olen aika iloinen, että olen päässyt tekemään juttuja, toisin kuin edellisissä työharjoittelupaikoissa (Marian konditoria, Ekberg - paitsi että kyllä se Ekberg oli parempi kuin ensimmäinen.)

Tosin joitakin ongelmatilanteita on ollut, pari ärsyttävää vakkaritätiä. Yksikin töni minut sivuun, eikä siis pyytänyt että voinko väistää. Ja kun yritin palauttaa sitruunoita, kurkkuja ja tomaatteja (leikkelin voileipäkakuille), työnsin täydessä kylmiössä yhtä pinnaa niin, että se teki pahan vekin yhteen suklaakakkuun. :S Oli aika fail olo sen jälkeen. Mutta yksi tyyppi sanoi, että se olisi sitten asianomaisen tekijän ongelma. :p Hän kai luuli, että teki sen kun sanoin että tuohon oli tullut tuollainen, sillä hän järjesteli tiiviimmäksi kylmiötä. Olisin ottanut täyden vastuun, jos olisi kysytty myöhemmin kuka aiheutti tuon. :/ Nolottaa vieläkin.

Se täytyy sanoa, että tuolla KakkuKeisarilla on saamarin hyvät ruoat, samassa paikassa on joku thaityylinen ruokala ja sieltä tulee aina lounasta. AIka tulista, mutta hyvää. Tosin poronkäristyksen kanssa tarjottu wasabiperunamuusi oli kauhean makuista. Niin kuin virolainen poika sanoi, mätäräikas. (pippurinen?) Lisäksi tuolla tosiaan pääsee tekemään, muttei ihan kunnolla, silti paremmin kuin aiemmin. Ja vaikka myöhästyisi tai tekisi virheen, kukaan ei huuda. Se on minusta ihan loistavaa. Kun on unilääkkeet, saatan nukkua pommiin ja on ihanaa, kun esimies ei huuda tai näytä vihaiselta. Yksikin tyyppi sanoi, että ei se mitään, jos myöhästyy kun kaikille voi sattua niin. :)